stup7

All rights reserved (c)

En ole pitkään aikaan ehtinyt kiireiltäni kirjoittamaan blogiin, eikä ole tullut mitään innostavaa aihettakaan vastaan. Nyt sellainen tuli. Erään taloyhtiön eräs jäsen esitti seuraavanlaisen kysymyksen:
” Onko muilla kokemusta tilanteesta, jossa taloyhtiön omistuksessa olevaa autopaikkaa joku muualla asuvista osakkaista vuokraa omalle vuokralaiselleen kalliimmalla hinnalla kuin mitä itse siitä kuukausittain maksaa? Talossa ei ole kukaan asukkaista tästä syystä jäänyt ilman autopaikkaa, mutta nyt on tilanne, jossa yksi talon vuokralaista joutuu maksamaan tolppapaikasta kalliimman kuukausihinnan kuin muut talossa asuvat osakkaat ja vuokralaiset, jotka ovat ottaneet autopaikan suoraan isännöintitoimiston kautta ja maksavat autopaikkamaksun suoraan sinne, kuten tarkoitus on. Onko tilanne ok, vai pitäisikö hallituksen puuttua asiaan?”
Tässä kysymyksessähän oli selvästi sosialistinen aspekti: “yksi vuokralainen joutuu maksamaan tolppapaikasta kalliimman kuukausihinnan “. Voi kauheaa, kalliimman hinnan :DDD Ja sitten kateus aspekti siitä, että joku saa välistä pari euroa hyötyä . Minua tämä muutaman euron hyödyn saamisesta syntynyt kateus ihmetytti, johon kommentoin, että:
” Kateus vie kalatkin “autopaikat” vedestä😁
Siihen itseään “lakimieheksi” kutsuva nainen vastasi, että autopaikan jälleenvuokraaminen olisi kriminalisoitua törkeää luvatonta käyttöä.
Uskomatonta roskaa. En voinut kuin ihmetellä minkä tasoisia ihmisiä on ”lakinaisina” tai ainakin esittäytyy sellaiseksi.
On eri asia lukea lakia, kuin ymmärtää sitä.
Jos autopaikka on vuokrattu ja se luvallisesti vuokrataan eteenpäin, se ei ole rikos.
Jos tapaus olisi sellainen, että joku murtaa autopaikkatolpan luukun ja käyttää luvatta sähköä, se olisi rikos -luvaton käyttö. Toinen rikos voisi syntyä silloin, jos joku ottaa luvattomasti haltuun sinun autopaikan ja käyttää sitä omanaan. Se olisi rikollinen hallinnan loukkaus.
Eli laillisesti omistettua tai hallittua autopaikkaa voi vuokrata eteenpäin, vaikka kolminkertaisella hinnalla, ellei sitä ole nimenomaisesti kielletty. Hallinnan voi siis siirtää sopimuksella eteenpäin. Jos taas joku luvattomasti vuokraa autopaikkaa eteenpäin, sopimus voidaan purkaa tai neuvotella uudelleen. Vuokraus on siviilioikeudellinen sopimusasia, ei rikosasia. Jos tämä “lakinainen” tekisi näillä specseillä rikosilmoituksen, poliisi ei edes sitä tutkisi.
Itse en ole juristi. Pelkkä maalaisjärki riittää tällaisissa asioissa.
Omistan kymmeniä autopaikkoja ja itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, saako joku jälleenvuokratessaan minun autopaikkaa pari euroa enemmän, kuin mitä siitä minulle maksaa. Silloin olen vain hinnoitellut omani väärin.
Don´t get me wrong, I love you all…