JIP copy

TIETOSUOJAHUIJAUS – HENKILÖTIETOJEN LUVATON KÄYTTÖ MAINONNASSA
Olen muutamassa taloyhtiössä osakkaana, jossa Joensuulainen JIP-isännöinti hoitaa taloyhtiömme asioita. Isännöitsijä toi taloyhtiön hallitukselle hyväksyttäväksi Tietosuojasopimuksen, johon oli liitetty 380€ maksu taloyhtiölle. Kysyin, että mihin tämä maksu perustuu. Isännöitsijä vastasi siihen, että he joutuvat nyt pitämään osakasluetteloa uuden tietosuojalain perusteella. (Muut isännöintitoimistot, eivät vastaavaa maksua ole vaatineet).
Mitä??!! Osakasluetteloa ovat isännöintitoimistot pitäneet jo vuosikymmeniä, eikä siitä ole mitään maksua veloitettu. Se on kuulunut isännöinnin perustehtäviin/-kuukausiveloitukseen.
JIP-isännöinti keksi, että uuden tietosuojalain perusteella he voisivat huijata taloyhtiöitä maksamaan heille lisäkorvauksen EI MISTÄÄN. Tietenkään me taloyhtiön hallituksessa EI suostuttu allekirjoittamaan moista sopimusta ja pian meille tarjottiin samaa sopimusta ilman veloitusta. :DDD
Eikä siinä vielä kaikki!!!
Eilen JIP isännöinti lähetti yhtiökokouksen jälkeen tiedotteen osakkaille ja oli liittänyt samaan mainoksen, ei isännöintitoiminnasta, vaan eri toimialan vuokravälitystoiminnasta.
Mitä vi…a!!!
JIP-isännöinti halusi ensin tietosuojasopimuksen, josta halusi vielä veloittaa suuren maksun ja oli heti itse rikkomassa tietosuojalakia/-asetusta käyttämällä hyväksi vain isännöintiin saamiaan henkilötietoja aivan toisen alan toimintaan.
Tietosuojalain tarkoitushan on suojata henkilötietoja niin, ettei niitä käytettäisi ilman lupaa, eikä mihinkään muuhun tarkoitukseen, kuin lupa on annettu.
Yksikään osakkeen omistaja ei ole antanut JIP-isännöinnille lupaa lähettää mainoksia, eikä sitä lupaa edes ole pyydetty.
Lisäksi JIP-isännöinti veloittaa postituksista taloyhtiötä, eli he lähettivät luvattomia mainoksia, luvattomilla yhteystiedoilla, luvattomilla rahoilla osakkeenomistajille taloyhtiön kustannuksella.

9 § (5.12.2018/1051)
Tietosuojarikos
Joka … henkilötietojen käsittelijänä tahallaan .. hankkii henkilötietoja niiden käyttötarkoituksen kanssa yhteensopimattomalla tavalla, …
1) yleisen tietosuoja-asetuksen,..
2) tietosuojalain (1050/2018),
henkilötietojen käyttötarkoitussidonnaisuutta, …loukkaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai aiheuttaa hänelle muuta vahinkoa tai olennaista haittaa, on tuomittava tietosuojarikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Kuinka monta taloyhtiötä ja osakkeenomistajaa on joutunut saman menettelyn kohteeksi. Tätä asiaa alkaa selvittämään tietosuojavaltuutettu. Harkitsemme isännöintisopimuksen purkua JIP-isännöinnin kanssa.

Don’t get me wrong… I luv huijarit. Pääoman, kunnon kapitalistin, pienosakkaan ja itseni asialla since 1888 ;DDD